Caransebes :: Biserica Pogorarea Sf. Duh - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Pogorârea Sf. Duh
Caransebeș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Caransebeș
Județ:Caraș-Severin
Adresa:strada George Buitu (cartier Pipirig)
Cod poștal:325400
Telefon :0763... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @gmail.com @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro/pagini/sematisme.php?protopopiat_id=16, www.episcopiacaransebesului.ro, www.primaria-caransebes.ro, www.cjCS.ro, www.prefCS.ro
Preot:Petrică-Ionuț Timiș Popovici, Pătruț-Nicolae Bănăduc, Daniel Aron Alic
Hram:Pogorârea Sf. Duh
Detalii:Biserica construită în 2010.
Știri despre biserică:

»  PS Lucian: Mântuitorul ne îndeamnă la pocăință autentică pentru a câștiga Împărăția Cerurilor (2017-01-09)

 Închide 

PS Lucian: Mântuitorul ne îndeamnă la pocăință autentică pentru a câștiga Împărăția Cerurilor

[2017-01-09]
de Andrei Pau

În Duminica după Botezul Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat în data de 8 ianuarie 2017 Sfânta Liturghie în Parohia Pogorârea Duhului Sfânt din Caransebeș. La slujbă au participat un număr mare de credincioși, alături de ei fiind prezenți și reprezentanți ai autoritățile locale. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii prezenți la slujbă să păstreze în viața lor o credință dinamică și activă.
În această duminică în care Mântuitorul ne îndeamnă la pocăință autentică pentru a câștiga Împărția cerurilor. Suntem aici cu bunii noștrii credincioși care s-au ostenit să ridice în acest cartier foarte mare, o biserică închinată Pogorârii Duhului Sfânt. Le mulțumim tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestui locaș de rugăciune și-L rugăm pe Arhiereul Cel veșnic să ne dăruiască și nouă inimă înfrântă și smerită să avem pocăință autentică, o credință dinamică și activă ca să putem împlini tot ceea ce ne este dat, să ne facem slujba deplin și să încercăm să ducem o viață în conformitate cu Evanghelia Mântuitorului, subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
***
Înființată în anul 1995, Parohia Pipirig are hramul sărbătoarea Rusaliilor și este una din importantele comunități ortodoxe din Caransebeș, situându-se în zona blocurilor din municipiul de pe Timiș și Sebeș. Locul pentru construcția bisericii a fost binecuvântat de Episcopul Emilian Birdaș, în anul 1995, iar piatra de temelie a bisericii a fost așezată în anul 2006, la praznicul Pogorârii Sfântului Duh, de Preasfințitul Părinte Lucian. În data de 18 decembrie 2010, Biserica Pogorârea Sfântului Duh a fost sfințită de Preasfinția Sa alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1210, Ultimul acces: 2020-01-26 22:41:03

»  Liturghie arhierească în biserica din Cartierul Pipirig, Caransebeș (2012-12-16)

 Închide 

Liturghie arhierească în biserica din Cartierul Pipirig, Caransebeș

[2012-12-16]
În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din cartierul Pipirig din Caransebeș. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la împlinirea a doi ani de la târnosirea lăcașului de cult, informează TRINITAS TV.
„Ne-am gândit la cei doi ani de când s-a târnosit această biserică. De aceea am ales această duminică să slujim aici, să poposim duhovnicește în mijlocul preoților, ctitorilor, binefăcătorilor și credincioșilor acestei parohii”, a spus PS Părinte Lucian.
În cadrul Sfintei Liturghii Ierarhul a hirotonit un preot și un diacon. La slujbă a participat un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri care s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
La final, Corul Episcopiei Caransebeșului a susținut un concert de colinde.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2266, Ultimul acces: 2020-01-26 22:41:03


Nr. vizualizări:2133
Data ultimei vizualizări:2020-01-26 22:41:03
Data actualizare:2015-11-02 09:17:11
Data încărcării:2011-02-23 23:32:06
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-10-12
Contor: 436

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2011-10-12
Contor: 62

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru