Primele 600 de volume ale bibliotecii Mitropolitului Nicolae Colan, disponibile din septembrie in format digital - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Primele 600 de volume ale bibliotecii Mitropolitului Nicolae Colan, disponibile din septembrie în format digital

[2020-07-30]
de Iulian Dumitrașcu

Primele 600 de volume ale bibliotecii Mitropolitului Nicolae Colan vor fi disponibile în format digital de la sfârșitul lunii septembrie 2020, potrivit arhivistului Ioan Lăcătușu.
El a mai declarat pentru Basilica.ro faptul că se depun eforturi ca prima prima parte a proiectului de digitalizare a bibliotecii publice din Sfântu Gheorghe, care portă numele marelui mitropolit, să fie gata pentru lansare în cadrul celei de a 26-a ediții a Sesiunii naționale de comunicări științifice Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie. Cultură. Civilizație.
Evenimentul va avea loc la finele lunii septembrie 2020 în localitatea Izvoru Mureșului.
Bilbioteca a fost inaugurată la începutul lunii decembrie 2019 în cadrul Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe.
Instituția pune la dispoziția celor interesați cărți și periodice, dicționare, tratate, enciclopedii, reviste de studii, articole și cercetări, lucrări de masterat și doctorat, publicații ale Academiei Române care promovează tot ceea ce este mai nou în cercetarea și valorificarea științifică din domeniul științelor sociale.
Cărțile și documentele din biblioteca Mitropolitului Nicolae Colan, donate de membrii familiei, vor fi disponibile în format digital în lunile următoare ca urmare a informatizării fondului de carte al bibliotecii publice din Sfântu Gheorghe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3, Ultimul acces: 2020-08-03 14:03:17