2021: De Ziua Mondiala a Sanatatii se face apel la eliminarea inechitatilor in sanatate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

2021: De Ziua Mondială a Sănătății se face apel la eliminarea inechităților în sănătate

[2021-04-07]
de Gheorghe Anghel

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății din acest an, Organizația Mondială a Sănătății face apel la acțiuni de eliminare a inechităților în materie de sănătate, ca parte a unei campanii globale de-a lungul unui an, pentru a aduce oamenii împreună și de a construi o lume mai corectă și mai sănătoasă.
Campania evidențiază principiul constituțional al OMS conform căruia „obținerea celui mai înalt standard de sănătate este unul dintre drepturile fundamentale ale fiecărei ființe umane fără deosebire de rasă, religie, credință politică, condiție economică sau socială”.
„Lumea în care trăim este o lume, încă, inegală. Inechitățile în materie de sănătate nu sunt doar nedrepte și incorecte, dar amenință și progresele înregistrate până în prezent. De asemenea, aceste inegalități au capacitatea de a mări, mai degrabă decât de a restrânge decalajele existente”, se menționează pe site-ul OMS.
Oficialii de la OMS evidențiază faptul că pandemia de coronavirus „a lovit cu putere toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, mai expuse la boală, cu mai puține șanse de a avea acces la servicii de calitate de îngrijire a sănătății și cu mai multe șanse de a experimenta consecințe nefavorabile ca rezultat al măsurilor luate pentru a reduce pandemia”.
În acest sens, Organizația face apel ca liderii să se asigure că toate „comunitățile sunt în fruntea proceselor de luare a deciziilor pe măsură ce avansăm către un nou viitor și că toată lumea are condiții de viață și de muncă care să conducă la o sănătate bună”.
În același timp, îndemnăm liderii să monitorizeze inechitățile în materie de sănătate și să se asigure că toți oamenii pot accesa servicii de sănătate de calitate, în funcție de nevoile și valorile lor din cadrul comunităților lor.
Ziua Mondială a Sănătății este celebrată anual în data de 7 aprilie. A fost stabilită în anul 1948 și a fost serbată pentru prima oară în anul 1950.
Organizația Mondială a Sănătății este o instituție specializată a Națiunilor Unite care a fost înființată în data de 22 iulie 1946. Are sediul la Geneva.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8, Ultimul acces: 2021-04-16 08:30:01