Spitalul din Onesti a primit un pulsoximetru pentru nou nascuti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Spitalul din Onești a primit un pulsoximetru pentru nou născuți

[2021-04-07]
de Gheorghe Anghel

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a donat miercuri Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului „Sf. Doctor Luca al Crimeii” din Onești, județul Bacău, un Pulsoximetru Nellcor Betside.
Aparat măsoară saturația periferică (SpO2) și ritmul cardiac, cu afișare grafică numerică și pletismografică.
Donația a fost făcută în contextul Zilei Internaționale a Sănătății, celebrată anual în data de 7 aprilie.
Tot în această zi, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja’’ a reînceput proiectul medico-social de Telemedicin㠄Sănătate la un click distanță”, care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii medicale.
„Continuarea proiectului este necesară pentru deoarece duce la rezolvarea unor probleme sociale reale, cum ar fi inaccesibilitatea multor persoane cu polipatologii la servicii medicale, mai ales în contextul actual al pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 care a provocat o criză în sistemul medical mondial. Proiectul vine și ca prevenție, astfel încât persoane care nu sunt diagnosticate pot beneficia de consultații de specialitate gratuite”, a declarat pr. Ilarion Mâță, consilier social Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.
Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și-a început activitatea în anul 2006.
Complexul de servicii sociale oferă îngrijirea persoanelor vârstnice în sistem rezidențial, servicii social – medicale pentru îngrijirea copiilor și tinerilor cu dizabilități în ambulatoriu, servicii de recuperare neuro-motorie, serviciul de ambulanță și unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.
Complexul funcționează cu aprobarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 197/2012, privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9, Ultimul acces: 2021-04-16 22:02:57